MOE(D)(T); een theatrale ont-moeting

NIET – NOOIT – GEANNULEERD

je weet wel

Door grote vriend C.

OOIT?

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Moe

  • Slap door uitputting
  • Oververzadigd door

Moed

  • Het binnenste van de mens = gemoed
  • Onverschrokkenheid, dapperheid

Moe-ten

  • Verplicht zijn tot
  • Noodzakelijk geacht worden, onvermijdelijk zijn

In onze maatschappij denderen we maar door, barsten onze agenda’s uit hun voegen en is MOETEN mijn meest gebruikte werkwoord. Ik ben daar moe van. Hebben wij de moed om uit te breken? Om af te wijken van het gebaande pad, van hoe het hoort? Durven wij ons los te maken van het systeem? Bestaat er een leven zonder systeem? Want wanneer wij ogenschijnlijk weigeren ons te voegen in een algemeen geldend systeem, creëeren wij dan niet bijna automatisch ons eigen systeem? Met eigen kleine rituelen en regels? Of is er juist sprake van een botsing tussen de kleine en grote systemen die maakt dat het niet klopt.

MOE(D)(T) is een theatrale ont-moeting als reminder dat we niet moeten blijven hangen in de bestaande structuren en gewoontes maar beter kiezen hoe we ons leven willen vormgeven. Opgelegde regels, vastgeroest denken en mechanisch gedrag leiden tot stijfheid en levenloosheid. Spel als motor van de vrijheid om onverschilligheid te voorkomen.

Elky Rosa Gerritsen doet onderzoek naar het loslaten van moeten. Het onderzoek zal resulteren in een interdisciplinair werk dat het midden houdt tussen performance en installatie. Hierbij daagt ze de bezoeker uit om zijn of haar eigen systemen te bevragen. Confronterend en uitnodigend om het anders te proberen.  Om het los te laten. Om niet te moeten.

Concept: Elky Rosa Gerritsen
Performers: Elky Rosa Gerritsen, Tayla van Ingen, Bas Schoenmakers, Els Jacobs, Joos van de Zanden, Rob van de Zanden, Petra de Vries, Daniëlle Brans.
Podcast: Elky Rosa Gerritsen, Ruud Vos, Toon van Mol
Audio-visueel: Joris van de Kerkhof

Speeldata: zie Elky Rosa speelt
Met dank aan: POPOP Art